Čejč-Čejč , Hodonín , Jihomoravský kraj
Vinařství
Až 14 dnů před konáním můžete ZDARMA rezervaci zrušit nebo zažádat o změnu data, času a počet osob. 13 - 8 dní před konáním je storno poplatek 15 %. 7 - 4 dní před konáním je storno poplatek 50 %. 3 - 0 dnem nemáte nárok na vrácení peněz.
až 4 dny před konáním můžete ZDARMA rezervaci zrušit nebo zažádat o změnu data, času a počet osob. 3 - 0 dny před konáním můžete rezervaci zrušit a vrátíme vám 30 %. Storno pojištění činí 5 % a můžete jej přidat k objednávce ve fázi výběru platby.
Uvítání přírodně perlivým vínem (Pét-nat), dále ochutnávka 4-8 vzorků vín. Během řízené degustace se podává degustační sousto, po ochutnávce obložené mísy nebo teplá večeře. V rámci jednoho programu dále probíhá prohlídka výrobních prostor a ochutnávka vín ze sudů a nerezových tanků. Poté volná zábava a konzumace vybraných vín.
Koncept Vína podle Hlouška vznikl jako malý projekt s touhou po butikovém vinařství, který započal koupí prvorepublikové vily s vinným sklepem a spoustou prostor pro vinaření. Vize, představy a plány byly formovány dlouhou dobu a nyní jsou transformovány uvnitř skoro 100 let staré vily.
Ovlivněn světovým trendem jsem se udal cestou profilace vinařství několika málo odrůdami, které u nás mají podle mě smysl a čím bychom se jako South Moravia region měli profilovat ve světě.
Zásadní odrůdou se pro mě stal Pinot Noir, který ve mně vzbudil naprostou vášeň a zapálení. Tuto odrůdu vyrábím v mnoha variantách a podobách. Od nejtypičtější červené v několika traťových variantách, přes rosé, blanc de noir, pet-nat a do budoucna sekt kvašen v láhvi.
Dále pro mne představuje velký smysl Ryzlink vlašský, kterým by se měla ČR profilovat ve světovém kontextu. V neposlední řadě to je Ryzlink rýnský a co jiného, než Sauvignon.
Zásadní věcí je vyzdvižení či nezastínění terroir – původu vína a určitý rukopis vinaře, respektive čitelnost vín – jejich specifičnost narozdíl od jiných.
Degustační místnost se nachází v přízemí prvorepublikové vily a je bezbariérová. Kapacita degustační místnosti je 20 osob. Nabízíme možnost vybírat a ochutnat při degustaci vína výhradně z našeho vinařství s odborným výkladem a případnou prohlídkou výrobních prostor. K občerstvení je možné připravit obložené mísy, případně cateringem zajišťěnou teplou kuchyni.